Duritatea şi densitatea unei saltele
Densitatea saltelei este destinată îndeosebi pentru saltelele cu efect Memory foam şi poliuretan, ori saltelele ortopedice care includ aceste materiale ca un miez. Densitatea constă în faptul din cît aer este în spumă şi cît de mult se conţine material. De exemplu, o densitate mică de burete va conţine mai multe celule şi prin urmare mai mult aer, creînd o saltea mai moale şi mai comfortabilă, şi vice versa pentru o densitate mai mare de burete.
Fermitatea este relevantă la densitate, dar este mai mult un fel de măsurare a cît de mult salteaua va rezista împotriva presiunii corpului. O saltea din poliuretan cu o densitate mai mică are fermitate ridicată deoarece acesta se va lăsa în jos instant sub presiune şi nu va oferi nici un suport. În mod similar, un burete cu densitate mare poate avea, de asemenea, o fermitate mare. De regulă, saltelele superortopedice din poliuretan, cu densitatea de 28, sunt cele mai dure.
Dacă nu stiţi ce grad de densitate sau fermitate a-ţi dori pentru o saltea, optaţi pentru una medie, care este ideală pentru majoritatea oamenilor.
Fiecare detaliu din viața de zi cu zi contează. Este greu de a schimba poziția de somn, nu şi locul pe care dormiţi dvs! Mulți, fără să știe dacă le este recomandat sau nu, își iau cele mai tari saltele de teamă să nu dezvolte probleme cu spatele. Unii dintre ei chiar și le accentuează şi achiziţioneaza saltele super dure şi apoi caută ceva mai moale, sau invers. Atenție deci, dacă vă schimbaţi salteaua urmăriţi reacțiile corpului dvs, cum dormiţi pe salteaua achiziţionată în prima lună și dacă nu vă simțiţi mai bine sau dacă aveţi dureri de spate – toracice sau lombare – să nu va fie lene sa o schimbaţi, alta (care este mai moale, comfort sau alt tip). Vă va scuti de mulți bani investiţi în medicamente şi remedii apoi și timp pe care îi vei cheltui, pentru recuperare.
Dacă nu stiţi ce grad de densitate sau fermitate doriţi pentru o saltea, optaţi pentru una medie, care este ideală pentru majoritatea oamenilor.